Αρχαία Ολυμπία

Description

Description

Ένας κόσμος μαγικός σχηματίζεται στη βάση του Κρόνιου όρους, ανάμεσα σε δύο ποταμούς, τον Αλφειό και τον Κλαδέο, που μας αποκαλύπτεται σιγά – σιγά, καθώς περιδιαβαίνουμε τον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Το σημαντικότερο θρησκευτικό, λατρευτικό και αθλητικό κέντρο της αρχαιότητας και το σημαντικότερο αρχαιολογικό μνημείο σήμερα! Όπως και όποτε κοιτάξει κανείς την Ολυμπία η σημασία της αναδεικνύεται μέσα από τα επιβλητικά κτίσματα, έστω και τα ερείπιά τους. Μπροστά στον ναό της Ήρας γινόταν η αφή της φλόγας στην Ολυμπία, που ήταν η κοιτίδα των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Κάθε τέσσερα χρόνια διεξάγονταν οι αγώνες με συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα. Με την αρχή τους υπήρχε ανακωχή και κάθε πόλεμος σταματούσε, δώρο τιμής στον Δία. Λίγο πιο πάνω, στο εργαστήριο του Φειδία δημιουργήθηκε το χρυσελεφάντινο άγαλμα του πατέρα των θεών, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου που το στεφάνωνε ένα κλαδί ελιάς. Μαζί με το εργαστήρι στην ξενάγησή μας θα δούμε το Ηρώον, το Λεωνιδαίο, το Βουλευτήριο, το Φιλιππείο, το Γυμνάσιο, την Παλαίστρα, τη Στοά της Ηχούς που ακολουθεί την Κρύπτη, την τοξωτή είσοδο που αποκαλύπτει το περίφημο Στάδιο. Απλό, λιτό χωρίς καθίσματα ή θεωρείο απλώνεται μπροστά στο επισκέπτη δημιουργώντας δέος. Και στο τέλος ή στην αρχή μια περιήγηση στο αρχαιολογικό μουσείο, το οποίο φιλοξενεί αντικείμενα μοναδικής αξίας που διηγούνται την μακραίωνη εξέλιξη του χώρου.

Γύρω στο 10ο-9ο αι. π.Χ. άρχισε να διαμορφώνεται η Άλτις, το ιερό άλσος που ήταν κατάφυτο με αγριελιές, πεύκα, πλατάνια, λεύκες και δρυς και προστάτευε τα τότε ιερά. Κατά τον μύθο στην Ολυμπία φυτεύτηκε η πρώτη αγριελιά και στην πορεία των αιώνων πρωτοστεφανώθηκαν οι νικητές των Ολυμπιακών αγώνων με το κλαδί ελιάς.

Contact

Contact

Location

Αρχαία Ολυμπία
Get directions

Contact

Αρχαία Ολυμπία
OLIVE GR-ENGL
  • By olivgrov_admin
  • Email: info@peloponneseolivegrove.com
Please create a form with contact 7 and add.

Theme Settings > Item Pages > Contact > Contact Form ID

Events

Αρχαία Ολυμπία
No Εκδηλώσεις Found