Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα

Description

Description

Συνέδριο σχετικά με τις τάσεις τόσο της ελαιοκομίας διεθνώς όσο και του σύγχρονου μάρκετινγκ, με εισηγητές από τις ελαιοπαραγωγικές μεσογειακές χώρες, έκθεση προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών, εκδήλωση γαστρονομίας και διαγωνισμός ποιότητας. Ένα φεστιβάλ που διοργανώθηκε πρώτη φορά στην Καλαμάτα της Μεσσηνίας, την καρδιά της ελληνικής ελαιοπαραγωγής σήμερα.
Στόχος του η ενημέρωση αλλά και η συνάντηση όλων των εμπλεκομένων στον ελαιοκομικό τομέα κι όχι μόνο. Το ευρύτερο κοινό είναι ευπρόσδεκτο να γευτεί τα δύο εξαίρετα τοπικά προϊόντα ΠΟΠ, το ελαιόλαδο Καλαμάτας και την περίφημη ελιά Καλαμάτας, αλλά και να δοκιμάσει τα μεσογειακά εδέσματα με βάση τις ελιές και το ελαιόλαδο που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με διακεκριμένους σεφ, για χάρη της εκδήλωσης.
Στόχος του είναι επίσης, η ενημέρωση στις νέες πρακτικές καλλιέργειας, μεταποίησης, διάθεσης κι εμπορίας του ελαιολάδου και της ελιάς. Κυρίως όμως θα αναδείξει τα καλύτερα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα μέσω του διαγωνισμού «ΠανΕλαίον» που για τρίτη χρονιά βραβεύει την καλύτερη ποιότητα και συσκευασία ελαιόλαδου.
Σκοπός όμως είναι η ανάδειξη αυτού του εξαίρετου καρπού που παράγει η γη και του έξοχου λαδιού που παράγουν οι άνθρωποί της. Με πανελλήνιο χαρακτήρα, το φεστιβάλ είναι ανοιχτό για όσους θέλουν να μάθουν.

Contact

Contact
 • Address
  Καλαμάτα
 • Category
  Γιορτές & φεστιβάλ
 • Location
  Μεσσηνία

Location

Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα
Get directions

Contact

Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα
OLIVE GR-ENGL
 • By olivgrov_admin
 • Email: info@peloponneseolivegrove.com
Please create a form with contact 7 and add.

Theme Settings > Item Pages > Contact > Contact Form ID

Events

Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα
No Εκδηλώσεις Found